Село Бадевци се намира на 32 км от Велико Търново и на 20 км от Елена. Разположено е на висока хълмиста местност с югоизточно изложение. В землището му се намират Бадевските извори, които през 60-те години са каптирани за водоснабдяването на град Елена. Селото е част от водосборната област (т.нар „чаша“) на язовир Йовковци. Язовирът е масивен и е един от най-големите в страната. Той е подходящ за риболов – зарибен е с над 10 вида риби, за плаване с лодка, за къмпинг и отдих сред природата. В язовира се въдят много шарани, толстолоби, едри костури и бели риби, големи щуки, кленове, сомове и червеноперки.

Едно от безценните и характерни богатства, от което с. Бадевци има в изобилие – това е свежият и чист планински въздух, заради който в селото е съществувал оздравителен център за деца с белодробни заболявания и сърдечни проблеми.

Околностите са с много красив релеф, част от младо нагънатата Стара планина.

За стария произход на Бадевци свидетелстват шестте тракийски надгробни могили в землището на селото и наименованията на една част от местностите с названия от тракийски и римски произход.

Смеем да твърдим, че Бадевци е красиво селце, което си заслужава да посетите!